2019. aasta ilumaailmas – kõigi heaolule mõeldes.

12.01.2019

Mood, ilu ja mitmed muudki lifestyle-brändid marsivad ühes suunas – väärtustades keskkonnasäästlikkust, puhtaid ja kvaliteetseid tooraineid ning loomulikkust. Wellbeing on uus elustiil. Ilu toodetakse mitte ainult kliendile, vaid ka keskkonnale ja loomadele mõeldes (cruelty free).

Üha enam kasvab tarbija teadlikkus ilutoodete koostisainete osas. Olen oma kreemipurgi sisuga paremini kursis kui kunagi varem (ja keskkoolist tuttav Mendelejevi tabel tuleb siin ootamatult taas kasuks). Naljalt iga toodet enam näole ei määri. Ilutoodete seas on jätkuvalt hinnas looduslikkus, vegan-tooted, loomkatsetevaba ja mineraalkosmeetika. Tean omast kogemusest, et tugev lavagrimm väsitab näonahka ning hoopis teine tera on kasutada mineraalpuudrit ja jumestuskreemi, mis mõjub ka nahale boostivalt. Toodetes kasutatakse keskkonnasäästlikke koostisaineid. Näiteks Prantsuse firma Pulpe De Vie toodang valmib 100% prantsuse väiketootjate puuviljatoodangust. Mitte aga värsketest virsikutest ja aprikoosidest, vaid kaubast, mis on üleküpsenud ning kaupluses müügiks kõlbmatu. Ka keemilistele koostisosadele otsitakse pidevalt uusi alternatiive. Näiteks vähendatakse koorijates mikroplasti ja keemilise retinooli asemel kasutatakse looduslikke A-vitamiini derivaate, mis on sama tõhusad.

Uute väikeste ja ausate kaubamärkide pealetung ning tugev PR sunnib pingutama ka suuri kosmeetikatootjaid – tootepakendid on muutunud ausamaks. Kui varem peideti teada-tuntud parabeenid keerukate keemiliste nimetuste taha, siis nüüd on paljud otsustanud keemilistest säilitusainetest hoopis loobuda.

Moes on loomulik meik ja glow. Minu lemmiktooted särava meigi saavutamiseks pärinevad Iduni ja Glo toodete seast. Ka Lumenel on valikus nii glow-efektiga jumestuskreemid ja eri toonides highlighter’id. Minimaalset meiki tasakaalustavad väljajoonistatud huuled.

Kreemide-seerumite kõrval pakub ilutööstus nüüd iluampulle, kus efektiivsete iluainete kontsentratsioon on suurem. Alustan järgmisest nädalast Babé iluampullide kasutamist ja teen selle kohta ka eraldi postituse.

Kuigi kosmeetikatööstus on suur masinavärk, aetakse ka siin individuaalsust taga. Igasuguse iluostu aluseks olgu nahadiagnostika, mis annab aimu naha seisukorrast ning sellest, millised nahahooldustooted sulle üldse mõju avaldavad. Diagnostikaaparaadid on erineva usaldusväärsusega. Apotheka Beautys kasutatakse teaduslikel uuringutel põhinevat täpset ja kergesti kasutatavat aparaati. 

Apotheka kliendile on see täiesti tasuta!

Seotud tooted:

Uudised:

  • 5 pigmendilaikudega seotud müüti, millest võiksid rohkem teada

    5 pigmendilaikudega seotud müüti, millest võiksid rohkem teada

    Loe lähemalt

  • Suvised ilurituaalid hoidmaks naha kauni ja säravana ka meigivabalt

    Suvised ilurituaalid hoidmaks naha kauni ja säravana ka meigivabalt

    Loe lähemalt

  • Kuidas hooldada allergilist või ülitundlikku nahka?

    Kuidas hooldada allergilist või ülitundlikku nahka?

    Loe lähemalt

  • Päike ja pigmendilaigud

    Päike ja pigmendilaigud

    Loe lähemalt

  • Nahaarst selgitab: kuiva naha peamised põhjustajad ja soovitused selle hooldamiseks

    Loe lähemalt

Kõik postitused